Aromatherapie

Aromatherapie
Aromatherapie is wereldwijd één van de meest gebruikte, maar ook meest wetenschappelijk gefundeerde behandelmethode uit complementaire en alternatieve geneeswijzen.

Het betekend niet alleen het behandelen van aandoeningen of het verlichten van symptomen, maar ook het verminderen en voorkomen van lichamelijke en psychische klachten bij mensen en dieren. Dit kan zowel uitwendig door inhalatie of via opname door de huid, als inwendig via opname door het spijverteringskanaal of andere slijmvliezen gebruik te maken van plantaardige
aromatische /geurende stoffen.

Deze aroma’s of geurende stoffen zijn vaak etherische oliën, maar ook stoffen als hydrolaten, plantaardige oliën en CO2- extracten worden hiervoor gebruikt.
In de massages en behandelingen wordt er binnen Neona Maris met pure oliën en aromatische stoffen van hoge kwaliteit gewerkt. Wij zijn merkonafhankelijk.

Wat is een aromatherapeutische behandeling en hoe wordt het ingezet?
Een eerste kennismaking is belangrijk voor de cliënt en behandelaar. Er kunnen vragen gesteld worden en de behandelruimte kan bekeken worden. Indien jij  nog niet bekend bent met Praktijk Neona Maris, dan ben je van harte welkom!

Na de kennismaking en het besluit dat je verder wilt met een behandeling, wordt er een anamneseformulier meegegeven of toegestuurd, welke jij ten minste 5 dagen voor de volgende afspraak weer inlevert of terugstuurt.

In het intakegesprek bespreken wij de vragenlijst, welke vooraf aan jou is toegestuurd. Aan de hand daarvan bespreken we welke klacht(en) er behandeld worden en bepalen we jouw geurvoorkeur.

Naar aanleiding van het eerste consult wordt er een behandelplan gemaakt en indien jij daarmee akkoord gaat, gaan we het behandeltraject starten.

In de vervolgconsulten bespreken we de voortgang en wordt de behandeling ingezet.

In het behandelplan kan gebruik gemaakt worden van diverse behandelmethoden zoals massage. Binnen de massage zijn ook meerdere mogelijkheden. Dit zijn bijvoorbeeld, de klassieke massage, hoofdmassage, reflexzonetherapie, deelmassages van bijv. benen of armen en handen of stoelmassage. Deze massages worden ondersteunt door een op maat gemaakte massageolie.

Daarnaast zijn er ook andere behandelmogelijkheden zoals:
- Wikkels en/of pakkingen. Gedeeltes van het lichaam worden met wikkels en doeken gedrenkt in (essentiële) oliën, afgedekt.
- Op maat gemaakte producten zoals bijvoorbeeld een inhaler, badzout, crème, zalf of huidolie
- De behandelingen kunnen eventueel gecombineerd worden met warmtetherapie dmv de TDP lamp, warmtevest of warmtedeken.

Tarieven Aromatherapeutische behandeling

Intake en geurvoorkeur  + start behandeling        70 minuten     € 65,00
Vervolgbehandeling incl. op maat massageolie    60 minuten    € 45,00
Vervolgbehandeling incl. op maat massageolie    30 minuten    € 27,50

De prijs van op maat gemaakte producten is variabel ivm gebruikte ingredienten.
Combinatie met TDP lamp  € 5,00 p.half uur extra.