Warmtetherapie

Warmtetherapie, in de vorm van een TDP lamp, warmte vest, infrarood deken of Hotstone massage kan als ondersteunende therapie worden toegepast bij diverse klachten. Het bevordert de bloedcirculatie en zorgt voor flexibiliteit van spieren, ligamenten, gewrichten en pezen. Daarbij kan het zorgen voor een diepere ontspanning en verbetering van de stofwisseling.

TDP lamp

Bij een massage kan de TDP lamp als aanvullende therapie worden gebruikt. Een TDP lamp is een elektromagnetische lamp, die niet te vergelijken is met gewone infraroodlampen, andere warmte producerende apparaten of sauna gebruik. De werking ervan is dieper.

Deze lamp heeft een ronde plaat bekleed met mineralen die essentieel zijn voor het menselijk lichaam. Bij het activeren van de lamp verwarmen de ingebouwde spiralen de mineralenplaat. Hierbij produceert de lamp elektromagnetische golven die door het lichaam herkend en geabsorbeerd worden en die het cel metabolisme van het lichaam versterken. Deze selectieve absorptie heeft een therapeutisch effect op de te behandelen gebieden. Het effect wordt in verband gebracht met een verbeterde bloed- en lymfecirculatie, verwijderen van toxinen uit weefsels, pijnreductie en spierontspanning en tevens een gunstig energetisch effect op de verschillende orgaansystemen. De warmte van deze lamp is weldadig voor lichaam en geest en wordt als zéér prettig ervaren.

Bij welke klachten kan de TDP lamp worden ingezet?
De lamp kan ingezet worden bij alle soorten (chronische) pijnklachten; gewrichtspijnen, rugpijn, spierpijn, heuppijn, schouderklachten (bv frozen shoulder), reumatische klachten, krampen, hoofdpijn, verstuikingen, maar ook circulatiestoornissen (denk hierbij ook aan winterhanden en –voeten), spijsverteringsproblemen, darmklachten, spastische darm, stress, huidklachten, herstel/nabehandeling van botbreuken, herstellen na een opgedane infectie en nog meerdere (chronische) klachten.

 

Hotstones

Hotstone massage is een vorm van massage waarbij gebruik gemaakt wordt van gladde, verwarmde basalt stenen.

De stenen worden op het lichaam geplaatst of er wordt mee gemasseerd.

De verwarmende effecten geven een weldadige ontspanning aan de spieren en weefsels van het lichaam, daarbij kan het pijn verlichten en verbetert het de bloedsomloop.
Ook helpt het om stress te verminderen en beter te slapen.