Nieuws

De massagekaart van Neona Maris geeft u korting op 6 massages binnen 6 maanden.

U kunt kiezen uit 6x een massage van een 30 minuten, 45 minuten, 60 minuten of 90 minuten.

  • 6x 30 minuten € 140,00
  • 6x 45 minuten € 180,00
  • 6x 60 minuten € 220,00
  • 6x 90 minuten € 300,00

Fijn voor u zelf, maar ook leuk als cadeau!

Dat een massage goed is voor de gezondheid weten de meeste mensen wel. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen?

Een massage 
… Voorkomt en verlicht pijn
… Werkt tegen stress 
… Bevordert de bloedsomloop
… Ontspant en versterkt de spieren
… Maakt gewrichten soepel
… Verhoogt het zuurstofgehalte van het bloed
… Versterkt de immuniteit
… Maakt de huid soepel
… Vertraagt het hartritme
… Voert afvalstoffen af 
… Helpt het hormonale evenwicht te herstellen
… Beperkt angstgevoelens

Massage zorgt voor een lichamelijke en geestelijke balans!

Heb je last van rug en/of nekklachten, hoofdpijn, bekken of knieklachten dan kan de Dorn methode uitkomst bieden. Dorn therapie is een natuurgeneeskundige manuele behandeling die zijn oorsprong vindt in Duitsland. Het is een zachte manier van het behandelen van de wervelkolom en gewrichten.

Door beweging en zachte correctie kunnen gewrichtsblokkades, scheve wervels, scheefstand van de wervelkolom en beenlengteverschil worden opgeheven.

Deze therapie kan worden toegepast in de massagebehandelingen van Neona Maris, maar kunnen ook als aparte behandelingen gegeven worden.

De aparte behandeling kan worden afgesloten met een Breuss massage. Deze massage is een tussenwervelschijf-massage en laat zich goed combineren met de Dorn-therapie.

De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rug massage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.
Veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia kunnen hiermee ongevaarlijk en succesvol worden behandeld.

Heb je klachten en wil je daaraan werken, neem dan contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Uitkomst onderzoek: Reflexologie 'net zo effectief als pijnstillers'

Reflexologie werkt mogelijk net zo effectief als pijnstillers, zo blijkt uit een nieuwe wetenschappelijke studie. Daarmee wordt de alternatieve geneeswijze niet langer tot de pseudowetenschap gerekend.

Britse onderzoekers ontdekten dat mensen na een behandeling bijna de helft minder pijn voelden en twee keer zo lang pijn kond...en verdragen.

Dr. Carol Samuel van de Universiteit van Portsmouth, een getraind reflexoloog, zei dat deze therapie voor het eerst wetenschappelijk is getest als behandeling voor acute pijn.
Reflexologie is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. Reflexologie meent dat energiedoorstroming de basis is van onze gezondheid en dat ziekte het gevolg is van energieblokkades.

Coauteur van de studie Dr. Ivor Ebenezer zei: “Complementaire en alternatieve therapieën worden vaak bekritiseerd en zijn daardoor mogelijk nooit goed wetenschappelijk onderzocht.”


Lees het hele artikel op http://niburu.nl/gezondheid/4684-alternatieve-geneeswijze-reflexologie-net-zo-effectief-als-pijnstillers

Bron: Telegraph.co.uk

Stress en slapeloosheid
Aan slapeloosheid kunnen allerlei oorzaken ten grondslag liggen. In het geval van chronische slapeloosheid is stress de meest voorkomende oorzaak. Stress zorgt ervoor dat iemand niet in staat is zijn of haar gedachten tot bedaren te brengen waardoor het in slaap vallen wordt bemoeilijkt. Behalve op psychisch niveau kan stress ook op lichamelijk niveau doorwerken, denk aan een ontregelde spijsvertering, brandend maagzuur, spanningshoofdpijn en spierverkrampingen die comfortabel liggen en in slaap vallen onmogelijk maken.

Wie veel last heeft van stress heeft een verhoogd gehalte aan cortisol in zijn of haar bloed. Cortisol wordt daarom ook wel het stresshormoon genoemd. Dit hormoon wordt zowel bij fysieke als psychologische stress aangemaakt. Als dit gehalte voor het slapen gaan te hoog is, levert dit problemen op om in slaap te vallen.Serotonine is heel belangrijk voor een gezond slaapritme. Deze neurotransmitter kan in de hersenen worden omgezet in melatonine. Melatonine zorgt ervoor dat het lichaam reageert op verandering van het licht en zich gaat voorbereiden op de nacht als het buiten donkerder wordt.

Studies wijzen uit dat massage ervoor zorgt dat het cortisol-gehalte daalt en de aanmaak van serotonine toeneemt. Dit verklaart waarom massage een goed hulpmiddel kan zijn bij het verhelpen van slapeloosheid die veroorzaakt wordt door te veel stress. Met een ontspanningsmassage bereik je het beste effect.

De bloedsomloop en het lymfesysteem worden gestimuleerd, waardoor ook afvalstoffen beter worden afgevoerd. Hierdoor worden ook lichamelijke ongemakken als spierverkrampingen opgelost en ook de organen gaan beter werken waardoor eventuele maagklachten of spijsverteringsklachten afnemen.

Bron: Wellness vakblad