Reflexologie net zo effectief als pijnstillers

Reflexologie net zo effectief als pijnstillers

Uitkomst onderzoek: Reflexologie 'net zo effectief als pijnstillers'

Reflexologie werkt mogelijk net zo effectief als pijnstillers, zo blijkt uit een nieuwe wetenschappelijke studie. Daarmee wordt de alternatieve geneeswijze niet langer tot de pseudowetenschap gerekend.

Britse onderzoekers ontdekten dat mensen na een behandeling bijna de helft minder pijn voelden en twee keer zo lang pijn kond...en verdragen.

Dr. Carol Samuel van de Universiteit van Portsmouth, een getraind reflexoloog, zei dat deze therapie voor het eerst wetenschappelijk is getest als behandeling voor acute pijn.
Reflexologie is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. Reflexologie meent dat energiedoorstroming de basis is van onze gezondheid en dat ziekte het gevolg is van energieblokkades.

Coauteur van de studie Dr. Ivor Ebenezer zei: “Complementaire en alternatieve therapieën worden vaak bekritiseerd en zijn daardoor mogelijk nooit goed wetenschappelijk onderzocht.”


Lees het hele artikel op http://niburu.nl/gezondheid/4684-alternatieve-geneeswijze-reflexologie-net-zo-effectief-als-pijnstillers

Bron: Telegraph.co.uk